2020-12-14 14:02:31• hírek • Bede Emőke

Rászoruló családoknak szerveznek karácsonyi adománygyűjtést

A karácsony néhányaknak a fenyő- és süteményillattal betöltött otthont jelenti, ahová jó megérkezni az ünnepi mise után, másoknak inkább a finom falatoktól roskadozó ünnepi asztal képét hozza elő, mely mellett órákon át beszélgethet a család, s vannak olyanok is, akik leginkább az ajándékozás izgalma és öröme miatt várják a szentestét. Vannak azonban – nem is kevesen – olyanok, akiknek a karácsony csak egy újabb ünnep, mely a hétköznapokat is megkeserítő szegénységre emlékezteti őket.

Annak érdekében, hogy a mélyszegénységben élő családok asztalára is kerüljön elegendő étel, Godzsa Zsolt roma referens a jelenlegi pandémiás helyzet ellenére is úgy döntött, adománygyűjtő akciót szervez. Kezdeményezésének köszönhetően 2018-ban a tasnádszántói, 2019-ben pedig a piskolti közösség ünnepét tette szebbé, mi több, a koronavírus-járvány betörésekor több száz olyan nehéz helyzetbe került családnak biztosított élelmet, melynek tagjai lefekvéskor még nem lehettek biztosak abban, hogy másnap lesz mit enniük.


Tavasszal több száz Szatmár megyei családon segítettek


Annak érdekében, hogy a karácsony legalább egy napján megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszer kerüljön a társadalom perifériájára szorult családok asztalára, Zsolt vasárnap ismét meghirdette a téli adománygyűjtést. Mindazok, akik támogatnák e karitatív kezdeményezést, élelmiszert vagy egy tetszőleges pénzösszeget is felajánlhatnak – utóbbit értelemszerűen élelmiszer-vásárlásra fogják fordítani. Arról pedig, hogy az adomány valóban jó helyre jutott, a közösségi oldalon lehet majd meggyőződni, hiszen az akció szervezői fényképes és videós formában is dokumentálni szokták az ajándékcsomagok átadását.


További részleteket az adománygyűjtéssel kapcsolatban a 0743924107-es telefonszámon, Godzsa Zsolttól lehet kérni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: